Föreningen har ett antal parkeringsplatser som det är kö till. Anmäl intresse på expeditionen. Föreningen har dessutom en plats för lastning och lossning utanför P4. OBS! P-förbud på denna plats! Regler för parkeringsplatserna och kön hittar du här nedanför.

Regler för p-platserna

 • För att ha rätten till att hyra en parkeringsplats i Brf Reimer ska hyresgästen vara folkbokförd på adressen och vara boende på adressen Pokalvägen, samt vara medlem i HSB. Endast en p-plats/ lägenhet är tillåtet.
 • Det ska finnas en bil registrerad på någon av personerna i hushållet som är folkbokförd och bor på adressen.
 • Hyresgästen får hyra ut sin p-plats under begränsad tid till annan medlem inom föreningen som är skriven och boende i föreningen. Detta ska anmälas till expeditionen. Hyresgästen får ej hyra ut parkeringsplatsen i andra hand till någon som inte bor i Brf Reimer.
 • Om hyresgästen ska vara borta under en tid är det önskvärt att man meddelar detta till expeditionen så att någon annan kan lån/hyra platsen under tiden. Detta är självfallet frivilligt men kan vara en fin gest mot sina grannar. Sätt gärna upp en lapp i trappuppgången om du önskar att låna ut din plats.
 • P-platsen kan inte gå i arv om lägenhetsinnehavaren säljer sin bostad eller hyr ut i andra hand till familj/släkt. Vid dödsfall eller separation får p-platsen tas över av den kvarlevande eller kvarvarande bostadsrättsinnehavaren. Enklast är det om båda medlemmarna i samma hushåll står på kontraktet redan från början.
 • Bostadsrättsinnehavare endast kan få hyra en plats oavsett hur många delägare som äger bostadsrätten gemensamt eller hur många bostadsrätter man äger i föreningen.

Regler för byte av p-plats

 • Om man önskar byta parkeringsplats av någon anledning får hyresgästerna själv ordna med bytet. Man kan antingen sätta upp en lapp att man önskar byta i trappuppgångarna eller be någon på expeditionen att få hjälp med att lägga in det på Brf Reimers hemsida. Det går även att kolla med fastighetsskötaren om han känner till någon som vill byta p-plats. Han kommer dock inte kontakta någon för bytet. Detta för att underlätta för fastighetsskötaren när en parkeringsplats blir ledig och den snarast ska komma till bruk av ny hyresgäst.
 • Om/när man byter parkeringsplats med varandra skall detta anmälas på expeditionen och den nya parkeringsplatsens nummer ska skrivas in på kontraktet så att dessa stämmer med hyresgästens uppgifter och p-plats, samt stämmer överens med HSB:s avier.

Regler för p-platskön

 • När man ställer sig i kö för parkeringsplats ska man lämna relevant telefonnummer och mejladress.
 • Man ska vara medlem i HSB brf Reimer och folkbokförd på adress på Pokalvägen.
 • Fastighetsskötaren kommer att ringa men om han inte får svar skickar han ett mejl till personen som är näst på tur och då har man 2 veckor på sig att ge ett svar.
 • Den som blir erbjuden en p-plats måste vara registrerad ägare av en bil för att komma i åtnjutande av p-plats. Annars får personen tacka nej till erbjuden p-plats.
 • Person som står i kö kan tacka nej en gång till ledig parkeringsplats och få behålla sin köplats. Om personen tackar nej en andra gång, måste han/hon skriva in sig på nytt och hamnar därmed sist i kön.
 • Man får inte säga nej till en parkeringsplats på grund av att p-platsens läge inte passar. Man får då ta den plats man blivit erbjuden och sedan försöka byta med någon, annars åker man automatiskt sist i kön. Detta för att göra det enkelt för fastighetsskötaren och för att kön ska gå framåt.