Tvättstugorna, en i P5 och en i P6, är till för föreningens medlemmar och deras hushåll. Instruktioner för maskinerna finns anslagna i tvättrummen. Överdosera inte tvättmedel – det sliter på maskinerna. Det är förbjudet att färga kläder i tvättmaskinerna.

Bokning
Bokningslistor finns på anslagstavlan. Bokning sker med efternamn och portnummer, så att grannar kan nå dig om något blir fel, tvätt glöms kvar etc. Bokad tid ska tas i anspråk inom 10 minuter, därefter kan någon annan använda passet. Om du vet att du kommer börja senare så kan du ange den nya starttiden. Du får däremot inte ändra sluttiden.

Det är tillåtet att antingen boka båda tvättrummen under ett pass eller ett tvättrum i två tvättpass efter varandra. Glöm inte att avboka din tid om du får förhinder.

Det finns en s.k. spontantvättmaskin med tillhörande torktumlare. Den kan inte bokas utan kan användas om den är ledig. Töm därför maskinen snarast när den är klar.

Tider
Observera att strömmen slås av kl 23 och sätts på kl 7. Om en tvättmaskin är igång när strömmen bryts så kan du använda rutinen ”Vid eventuellt strömavbrott…” för att få ut tvätten. Se bruksanvisningen.

Efter avslutad tvätt
Torka av tvättmaskiner och bänkar samt sopa/våttorka golvet efter behov. Torka ur torkskåp och rensa luddfilter i tumlare. Släck ljuset när du lämnar tvättstugan!

Kvarglömda plagg
Det är viktigt att inte lämna kvar tvätt i tvättstugorna. Fastighetsskötaren tömmer tvättstugorna på kvarglömd tvätt den 1:a i varje månad. Tvätten mellanlagras till den sista i månaden varefter den bortskänkes till välgörenhet, om ingen gjort anspråk på det glömda

Felanmälan
Felanmälan görs genom kontakt med fastighetskötare eller genom ett meddelande i brevlådan till expeditionen i P6. Glöm inte att skriva ditt namn ifall fastighetsskötaren behöver något förtydligande om felet.  När felanmälan gjorts, häng upp skylt ”felanmäld” så att andra ser att anmälan är gjord.